Det var inför att Volvo valde att flytta renoveringen av hydraulik från Eslöv till Flen som idén föddes om att fortsätta bedriva verksamheten i delar av de gamla lokalerna.

De tre tidigare Volvomedarbetarna Alex Mårtensson, Anders Nilsson och Dan Pamp Rasmussen kontaktade BA Trading, med huvudkontor i Strängnäs, och fick snabbt med VD Björn Andersson på tåget.

Två månader efter att BA Hydraulics dragit igång som dotterbolag till BA Trading levererade man den första hydraulkomponenten. Sedan dess har det bara rullat på. Idag har man en supermodern renoveringsanläggning som bland annat omfattar en avancerad testrigg.

Anledningen till att BA Trading, som sålt reservdelar till Volvo entreprenadmaskiner i över 25 år, valde att knyta till sig det som idag är BA Hydraulics var att man sedan tidigare saknade kompetensen inom det här området och framförallt att man kände sig trygga med den gedigna erfarenhet som initiativtagartrion har från branschen.

BA Trading Hydraulics AB i Eslöv kan nu leverera nya hydraulpumpar/motorer för eftermarknaden till OEM tillverkade entreprenadmaskiner.

Snabba leveranser till konkurrenskraftiga priser, allt för att minimera kostnader för stillestånd för dig som kund.

Vi kan bla. leverera till: Terex, JCB, Kramer, Manitou, Volvo, Caterpillar, Atlas, Dieci, Wille, Bobcat, Liebheer mfl.

Hjullastare, grävmaskiner, teleskoplastare, asfaltsmaskiner och vältar är bara några exempel på maskiner som vi kan få fram hydraulpumpar/motorer till.

Nu kan vi även leverera nya pumpar till traktorer och lastbilar till fabrikat som: Case, Claas, CNH, Fendt, John Deere, Mc Cormick, New holland, Deutz Fahr mfl.

 

Ring 0413-93 07 00 för beställning eller vid frågor.

Ha gärna reservdelsnummer redo när ni ringer till oss. Oftast står det på hydraulpumpens/motorns typskylt.

 

Ladda hem vår broschyr Fler exempel på modeller och märken

Så här går det till:

Demontering/montering

Det första vi gör när en hydraulpump/motor kommer till oss är att demontera enheten och genomföra en första kontroll och besiktning.

Här monteras ny axeltätning och axel inför monteringen av den nya pumpinsatsen.

Montering av spårring som håller axeln på plats och ny främre pumpinsats. I det här fallet är hydraulpumpen en dubbelpump.

Ny o-ring monteras mellan hushalvorna och huset med suganslutning monteras. Bakre pumpinsatsen och huset monteras innan testning.

Testning & tvätt

Testning i manuellt läge av hydrostatpump. Enheten justeras manuellt innan körning i automatiskt läge för att säkerställa att alla värden är inställda enligt OEM:ens värde. Det som driver hydrostatpumpen är en 160Kw elmotor.

Här kontrollerar vi i manuellt läge att alla värden stämmer innan enheten testas efter ett förprogrammerat program.                   

Testkörning i automatiskt läge efter förprogrammerat program med mätvärdesinsamling. När vi testar hydraulpumpar/motorer så efterliknar vi pumpens/motorns arbetssätt på maskin.

Efter en första kontroll och besiktning tvättas hydraulpumpen/motorn och vi gör en andra besiktning.